Skoleskogen - Digital læringsarena fra Skogkurs Åpne i nettleser
 
Steinerskolen i Trondheim

Jobbe systematisk med miljøtema

Grønt Flagg er en miljøsertifiseringsordning for skoler og barnehager. Ved å delta i Grønt Flagg vil skolen jobbe systematisk med miljøtema. Dette vil stemme godt overens med intensjonene i de nye læreplanene for skolen.

Les mer

Skoglekene 2019

Skoglekene 2019 – spennende for landets 5. klasser

Påmeldingsfristen er 1. desember, og den 7. januar går startskuddet for Skoglekene 2019! Dette er tredje året med skogleker, og vi har gjort noen små endringer som vi håper skal gjøre det enklere, - og enda mer spennende å være med.

Nytt av året er "naturens forundringssti" i runde 1, der formålet er å skape grubling, forundring og diskusjoner, snarere enn fasitsvar. I runde 2 skal deltakerne velge to ulike oppdragskort. Oppdragskortene vil gi mulighet for praktiske, teoretiske, kunnskapsbaserte og kreative oppgaver. Elevarbeid sendes inn, og disse vil avgjøre hvem som kvalifiserer seg til finalen. Husk også at påmeldte skoler kan be om en skogdag med det lokale skogselskapet!

Les mer og meld deg på her

Den naturlige skolesekken

Samarbeid mellom eksterne aktører og skolen

I skolenes arbeid med bærekraftig utvikling, fremholdes samarbeid med eksterne aktører som et viktig element. Fagpersoner kan bidra med variasjon, motivasjon og kunnskap inn i skolehverdagen. Samtidig er det viktig at dette ikke bare blir en enkeltstående hendelse (en happening), men at besøket og samarbeidet integreres i skolens øvrige arbeid. Hvordan kan dette planlegges og gjennomføres slik at samarbeidet med eksterne aktører blir best mulig?

Les mer om den naturlige skolesekken

Aktuelle oppgaver fra Skoleskogen.no:

Høstblader

Leaf logic

Dette er et "spill" som egner seg spesielt godt om høsten, når de fargerike bladene faller ned på bakken. Det er en oppgave som gjør elevene oppmerksomme på bladenes form, størrelse og farge, samtidig som de trener opp sin logiske sans. Egnet for 1.-4. trinn.

Les mer

 

Drivhuseffekten

Drivhuseffekten

Klimaendringer er dessverre fremdeles et like aktuelt miljøproblem. Hvorfor heter det drivhuseffekten, og hva er egentlig drivhuseffekten? Dette lille forsøket er en enkel, men god måte å demonstrere drivhuseffekten på.

Les mer

 

Treslagsapp

Treslag i Norge

Appenen er tilgjengelig for mobiltelefoner og nettbrett på App Store (iPhone og iPad) og Play Butikk (Android telefoner og nettbrett). Ved hjelp av appen kan du identifisere og bli kjent med 27 av de vanligste treslagene du treffer på i Norge. TRESLAG i Norge er gratis.
Les mer

Fru Pius

Fru Pinus – historien om furua

I denne vakkert illustrerte boka, blir vi med på en reise gjennom livsløpet til furua. Samtidig blir vi kjent med dyrelivet i skogen, og menneskers bruk av furu. Boka inneholder aktiviteter og oppgaver.

Les mer

Skog og klima

Skog og klima

Interaktiv og forenklet fremstilling av drivhuseffekten, fotosyntesen og karbonets kretsløp. Den tar også for seg hvordan vi mennesker påvirker klimaet, hva som er mulige konsekvenser, og hva hver og en av oss kan bidra med.
Les mer

 
følg oss
Nettside Facebook 
del
  facebook   Del
 
  Tweet   Tweet
 
  Tweet   Tips en venn
 
Endre dine opplysninger
Meld deg av e-postlisten
Skogbrukets Kursinstitutt, Tårnvegen 41, 2380 Brumunddal
908 88 200
 
MailMojo
Del nyhetsbrevet på Facebook
Tweet