Skoleskogen - Digital læringsarena fra Skogkurs Åpne i nettleser
 
Steinerskolen i Trondheim

Naturens forundringssti 

Formålet med «naturens forundringssti», er å bidra til å skape undring og forundring hos elevene ute i naturen.  Snarere enn å presentere en fasit for elvene, ønsker vi å motivere til grubling, forskning, diskusjon og spørsmål. Forundringsstien består av ti poster som henges opp i skogen. Det er viktig at oppgavene følges opp med en felles samtale og diskusjon; det er her læringen skjer. Målgruppe 5.-7. trinn.  

Naturens forundringssti er utviklet med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.
Les mer

pallett

Lærerkurs i Kristiansand og i Oslo 

Med nye læreplaner fra høsten 2020, styrkes bærekraftig utvikling som tema i skolen. Dette har vi lagt vekt på i utvikling av årets lærerkurs ved Sørlandsk lærerstevne. Temaet blir knyttet til forbrukermakt og bærekraft, og vil egne seg for mellom- og ungdomstrinn.

Kursene på Østlandsk lærerstevne tar for seg ideer, inspirasjon og konkrete oppgaver knyttet til skog som læringsarena. Begge kursene har barnehagen og de yngste skolebarna som målgruppe. NB! Skogens mangfold og treets muligheter er et praktisk kurs, og det er derfor begrenset med plasser.  

Velkommen på kurs! 

Sørlandsk lærerstevne  

Østlandsk lærerstevne  

skoglekene

Glimt fra Skoglekene 2019

I forbindelse med Skoglekene 2019 fikk vi inn mange fine bidrag som kan være gode ideer eller gi inspirasjon til andre skoler. Derfor har vi valgt å lage et resyme hvor noen av skolene er representer.

Les mer

Aktuelle oppgaver fra Skoleskogen.no:

retning

Finn himmelretningene 

Dette er en oppgave der elevene  

  • blir mer oppmerksomme på hvordan man orienterer seg når man er ute, - hvor er nord, sør, øst og vest, - hva kan man se etter for å finne himmelretningene 
  • lærer litt om kart 
  • kan bli bedre kjent med hvor elevene i klassen bor i forhold til hverandre 

Les mer

 

tre og mat

Energi i tre og energi i mat 

Hvordan kan vi undersøke om det er energi i mat? Og hvor kommer i så fall denne energien fra? Dette er en oppgave som gjerne kan løses over bålet mens dere er ute på tur. Den krever lite forberedelser og utstyr. Hensikten er å undersøke hva som skjer når vi tenner på en trebit, og hva som skjer når vi tenner på en peanøtt.  

Egnet for både mellom- og ungdomstrinnet. 

fra skog til matfat

Fra skog til matfat

Temaside på Skogveven, der eleven selv kan bevege seg i ulike typer skog og lete etter spiselig arter i naturen. Dette inkluderer kjente arter blant sopp, bær og jaktbare arter, men også mer ukjente, spiselige arter som bregner, gran og geitrams.
Les mer

mat

Oppskrifter på mat fra skog

Hvordan kan geitrams tilberedes? Hva kan granskudd brukes til? Eller hva med en god oppskrift på løvetannsalat? I dette heftet finner du oppskrifter på mat fra naturen, delt inn etter årstid for når maten bør høstes. Bon appetit!
Les mer

app

Treslag i Norge

Appenen er tilgjengelig for mobiltelefoner og nettbrett på App Store (iPhone og iPad) og Play Butikk (Android telefoner og nettbrett). Ved hjelp av appen kan du identifisere og bli kjent med 27 av de vanligste treslagene du treffer på i Norge. TRESLAG i Norge er gratis.
Les mer

 
følg oss
Nettside Facebook 
del
  facebook   Del
 
  Tweet   Tweet
 
  Tweet   Tips en venn
 
Endre dine opplysninger
Meld deg av e-postlisten
Skogbrukets Kursinstitutt, Tårnvegen 41, 2380 Brumunddal
908 88 200
 
MailMojo
Del nyhetsbrevet på Facebook
Tweet