Skoleskogen - Digital læringsarena fra Skogkurs Åpne i nettleser
 

European Summer School

Vil du møte ungdom fra resten av Europa? Har du et skogprosjekt du drømmer om å gjennomføre? Ønsker du å påvirke fremtidens skog og skogbruk?

Svarer du ja på disse spørsmålene, og er i alderen 18 til 22 år, kan du søke om å delta på den tyske organisasjonen "Schutzgemeinschaft Deutscher Wald" sitt arrangement: European Summer School - Creating Forest Experiences. Sommerleiren er i Freusburg og varer i fem dager, 9.-13, juli 2018. Det er ingen påmeldingsavgift, og deltakerne får dekt reise, kost og losji.

Formålet er å gi unge mennesker en anledning til å utvikle egne skogprosjekter. Disse prosjektene skal så gjennomføres i samarbeid etter sommerskolen. Videre er formålet å utveksle ideer og erfaringer om skogene og deres fremtid, skogens funksjon i vårt økosystem, og bærekraftig skogbruk.
Les mer

Foto: Oasen skole Strømme, Vest-Agder

I gang med runde 2 i Skoglekene 2018

Skoler fra 14 ulike fylker er med i Skoglekene, en konkurranse i skogkunnskap og friluftsliv for 5. trinn. I første runde var elevene ute og lagde et kart over nærskogen sin, undersøkte skogen og valgte seg et «klassens tre». På bildet ser vi ett av bidragene i oppgaven «stedskunst», der elevene lagde kunstverk i naturen.

Nå er runde 2 i gang! De skolene som ønsker det, får Skogselskapet på besøk i egen nærskog. Frem til 20. april skal elevene forske på dyrelivet i skogen, følge med på klassens tre, og lage noe av tre. Skoglekene 2018 vil avsluttes med at de beste skolene møtes til en finale på Norsk Skogmuseum onsdag 6. juni.

Les mer

Foto: Oasen skole Strømme, Vest-Agder

Kongleposten konkurranse

For hver nye årstid kommer det ny konkurranse på Kongleposten. Denne gangen er det en rebus, og spørsmålet er: Hvilken fugl er dette?

Les mer

Aktuelle aktiviteter fra Skoleskogen.no:

Bjørkesaft: Foto Nina Ree-Lindstad

Bjørkesaft

Det er spennende å se at treet som har vært i dvale gjennom vinteren, nå våkner til live. Når vårsola varmer, vil det ikke ta lang tid før sevja stiger. Dette er en fin anledning til å tappe bjørkesaft, og kanskje også lage bjørkesirup.

Les mer

 

Lag ei mini tjæremile

Når snøen smelter er det igjen tid for å dra på oppdagelsesferd i skogen. Der kan man ofte finne spor etter kullmiler eller tjæremiler.  Disse funnen blir mer spennende dersom elevene får en forståelse for hva de er blitt brukt til. I denne oppgaven kan elevene selv være med og fremstille tjære i en miniatyrutgave av ei tjæremile.

Les mer

 

Treslag i Norge

Appenen er tilgjengelig for mobiltelefoner og nettbrett på App Store (iPhone og iPad) og Play Butikk (Android telefoner og nettbrett). Ved hjelp av appen kan du identifisere og bli kjent med 27 av de vanligste treslagene du treffer på i Norge. TRESLAG i Norge er gratis.
Les mer

Suseguri – bok og aktivitetshefte

Suseguri er verdens minste arkeolog. Hun er eventyrlysten og nysgjerrig på funnene i skogen. Bli med Suseguri og oppdag ulike kulturminner. Aktivitetsheftet hjelper deg med å gjennomføre aktuelle aktiviteter knyttet til kulturminnene.
Les mer

Skogens historie

Skogen i Norge er nært knyttet til Norges historie. På Skogveven fortelles skogens historie og Norges historie på ei felles tidslinje, fra istiden og frem til i dag.
Les mer

 
følg oss
Nettside Facebook 
del
  facebook   Del
 
  Tweet   Tweet
 
  Tweet  
 
Endre dine opplysninger
Meld deg av e-postlisten
Skogkurs, Tårnvegen 41, 2380 Brumunddal
+4790888200
 
MailMojo
Del nyhetsbrevet på Facebook
Tweet